Crema antirid hidratanta

Data: 15 Mai 2019

Faza grasa
5 g E
mulsan
15 g ulei de caise sau struguri
5 g alcool cetilic (mai intai se topeste in ulei)
Faza apoasa
60 g/60 ml apa distilata/fiarta/
apa florala
Faza finala
20 picaturi 
colagen
5 picaturi d-pantenol
5 picaturi gel de aloe vera
5 picaturi vitamina E
2-3 picaturi ulei esential de lavanda sau lemn de trandafir
10 picaturi rokonsal
Preparare

Se pregatesc doua vase curate sau doua pahare termorezistente la caldura. Continutul celor doua faze se pun in acelasi timp la incalzit, la bain marie. In primul vas se pun la incalzit uleiul de caise (struguri) si alcoolul cetilic la temperatura de 65-70°C. Dupa ce s-a dizolvat alcoolul cetilic, se adauga emulsan si se amesteca toate ingredientele cosmetice. In cel de-al doilea vas se incalzeste apa florala/distilata/fiarta la aceeasi temperatura. Dupa ce s-au topit ingredientele din faza grasa, se indeparteaza vasele de pe foc. Continutul celor doua faze trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Se toarna incet apa florala/distilata/fiarta peste uleiuri, amestecandu-se constant pana se formeaza crema. Pentru o racire rapida se pune vasul cu compozitia cosmetica intr-un alt vas cu apa rece si se continua procesul de omogenizare cu lingurita, telul sau mixerul timp de aproximativ 4 minute. Dupa ce se raceste, se adauga colagen, d-pantenol, gel de aloe vera, vitamina E, ulei esential si conservant. Compozitia se ingroasa dupa racire.

Rezulta o crema delicata si intens hidratanta.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus