Crema antirid - dificultate medie

Data: 15 Mai 2019

Faza grasa

12 g Emulsan II

20 g/25 ml ulei avocado si 20 g/25 ml ulei argan bio, virgin

12 g alcool cetilic (mai intai se dizolva in ulei)

3 g unt de shea nerafinat

3 g unt de cacao

Faza apoasa

180 g/180 ml apa distilata/fiarta/apa florala

Faza finala

4 ml d-pantenol

3 ml proteina de matase

2,5 ml vitamina E

5-10 picaturi de ulei esential de lemn trandafiri sau bergamota

30 picaturi conservant Rokonsal

Preparare

Se pregatesc doua vase curate sau doua pahare termorezistente la caldura. Continutul celor doua faze se pun in acelasi timp la incalzit, la bain marie. In primul vas se pun la incalzit uleiul de avocado, uleiul de argan si alcoolul cetilic la temperatura de 65-70º. Se adauga emulsan, se amesteca si apoi se pun untul de shea si untul de cacao. In cel de-al doilea vas se incalzeste apa florala/distilata/fiarta la aceeasi temperatura. Dupa ce s-au topit toate ingredientele din faza grasa, se indeparteaza vasele de pe foc. Continutul celor doua faze trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Se toarna incet apa florala/distilata/fiarta peste uleiuri, amestecandu-se constant pana se formeaza crema. Pentru o racire rapida se pune vasul cu compozitia cosmetica intr-un alt vas cu apa rece si se continua procesul de omogenizare cu lingurita, telul sau mixerul timp de aproximativ 4 minute. Dupa ce se raceste amestecul se adauga d-pantenol, proteina de matase, vitamina E, ulei esential si conservant. Compozitia se ingroasa dupa racire.

Rezulta o crema fina, matasoasa la un gramaj de cca 250 g.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus