Crema emolienta cu ulei de galbenele - dificultate medie

Data: 15 Mai 2019

Faza grasa
5 g 
Emulsan II
15 ml ulei de galbenele
5 g alcool cetilic (mai intai se dizolva in ulei)

Faza apoasa
60 g/60 ml apa distilata/fiarta/apa florala

Faza finala
10 picaturi 
bisabolol sau d-pantenol
10 picaturi 
extract musetel
1 picatura ulei esential lavanda
10 picaturi conservant Rokonsal

Preparare
Se pregatesc doua vase curate sau doua pahare termorezistente la caldura. Continutul celor doua faze se pun in acelasi timp la incalzit, la bain marie. In primul vas se pun la incalzit uleiul de galbenele si alcoolul cetilic la temperatura de 65-70°C. Se adauga emulsan si se amesteca toate ingredientele. In cel de-al doilea vas se incalzeste apa florala/distilata/fiarta la aceeasi temperatura. Dupa ce s-au topit ingredientele din faza grasa, se indeparteaza vasele de pe foc. Continutul celor doua faze trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Se toarna incet apa florala/distilata/fiarta peste uleiuri, amestecandu-se constant pana se formeaza crema. Pentru o racire rapida se pune vasul cu compozitia cosmetica intr-un alt vas cu apa rece si se continua procesul de omogenizare cu lingurita, telul sau mixerul timp de aproximativ 4 minute. Dupa ce se raceste, se adauga bisabolol(d-pantenol), extract de musetel, vitamina E, ulei esential si conservant. Compozitia se ingroasa dupa racire.

Rezulta o crema minunata, care intra imediat in piele. Se poate folosi pentru iritatii de orice fel, inclusiv cele produse de scutec.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus