Extract de castravete,100 ml

Extract de castravete, 100 ml

Preț23.00Lei
Cod: 150

Extractul de castravete este un ingredient cosmetic important care trebuie inclus in rutina de ingrijire zilnica a tenului. Are un efect minunat de catifelare si tonifiere a tenului.

Avem 2 în stoc

Cantitate: +-

INCI: aqua, ethoxydi-, propyleneglycol, butyleneglycol, cucumis sativus
 

Extractul de castravete este un ingredient cosmetic important care trebuie inclus in rutina de ingrijire zilnica a tenului. Hidrateaza intens pielea datorita continutului bogat in aminoacizi, vitamine A, C, E, K, silica, magneziu si potasiu.
 

Are un efect minunat de catifelare si tonifiere a tenului. Silica ajuta la reducerea liniilor fine, a ridurilor si la regenerarea colagenului.

 

Inlatura celulele moarte si revitalizeaza tenul, conferindu-i un aspect proaspat si tanar. Are proprietati antiinflamatorii, fiind de folos in cazul umflaturilor din jurul ochilor si cearcanelor.

 

Este indicat pentru tenul mixt, gras, precum si pentru tenul cu pori deschisi, datorita efectului sau astringent. Echilibreaza excesul de sebum.

 

Extractul de castravete face parte din categoria produselor cosmetice naturale, care este folosit in tratarea acneei, cuperozei si eczemei.
 

Beneficii:

  • astringent si hidratant

  • echilibreaza secretia de sebum

  • reduce petele pigmentare

  • regenereaza pielea

Mod de utilizare:

  • inclus in lotiune tonica sau demachianta, crema sau gel de ochi si de fata

Se poate folosi urmatoarea reteta de gel/lotiune de fata naturala: extract de castravete + apa florala la alegere, in functie de ten + glicerina vegetala (2-5%) + extract de rozmarin (0,2%, conservant natural).

  • in prepararea mastilor si a compozitiilor cosmetice

Se pot folosi urmatoarele combinatii : extract de castravete + argila alba (masca ten gras si mixt), extract de castravete + ulei esential de lamaie + lecitina fluida + crema neutra (reteta crema de fata pentru toate tipurile de ten).

 

Dozaj recomandat: 1-10 % 


Solubil in apa, insolubil in ulei.


Mod de pastrare: ferit de lumina si caldura.

Sus