Oxid de zinc, grad alimentar

Oxid de zinc, grad alimentar

Preț11.90Lei
Cod: 165-1

Oxidul de zinc este antiseptic, antibacterian, antifungic si calmant. Vindeca si previne iritatiile cutanate, formand o bariera de protectie pe piele. 

  • Ambalaj:

Avem 2 în stoc

Cantitate: +-

INCI: zinc oxide

 

Oxidul de zinc este antiseptic, antibacterian, antifungic si calmant. Vindeca si previne iritatiile cutanate, formand o bariera de protectie pe piele. Favorizeaza procesul natural de regenerare, avand efect cicatrizant. Se recomanda pentru pielea iritata si eczeme. 

 

Regleaza excesul de sebum, fiind recomandat pentru tenul gras si acneic.

 

Reprezinta un excelent filtru mineral impotriva radiatiilor ultraviolete UVA si UVB. Reduce si previne arsurile solare.

 

Oxidul de zinc se foloseste in foarte multe produse cosmetice, incepand de la make-up, colorant, lacuri de unghii,  lotiuni si creme pentru bebelusi, sapunuri, pudre, pana la lotiuni si creme de protectie solara.

 

Este aproape insolubil in apa, dar solubil in acizi si baze. Se disperseaza in mediile apoase si uleioase.

 

Beneficii:

  • filtru mineral UV
  • vindeca iritatiile pielii, inclusiv cele provocate de scutece
  • cicatrizant
  • regleaza productia de sebum

Mod de utilizare:

  • ingredient in crema de scutece in concentratie de 5 - 20%
  • ingredient in creme si lotiuni de protectie solara in concentratie de pana la 20%
  • ingredient in produse de machiaj (fond de ten, pudra, fard, anticearcan, ruj) in concentratie de pana la 50%

Dozaj recomandat: 5 - 50%

 

Mod de pastrare: ferit de caldura si umiditate.

 

Reteta lotiune de plaja cu oxid de zinc

 

Se combina ingredientele cu exceptia oxidului de zinc intr-un borcan de sticla de dimensiuni mai mari.  Se umple o cratita medie cu apa si se pune la foc mediu. Pune un capac pe borcanul de sticla si adauga-l in cratita.

 

Ingredientele din borcan vor incepe sa se topeasca. Se agita sau se amesteca ocazional, pentru a se incorpora. Atunci cand toate ingredientele sunt complet topite, se adauga oxidul de zinc, se amesteca bine. Se lasa la racit si se transfera in borcane/recipiente mici.

 

Ai grija sa nu inhalezi oxidul de zinc.

 

Pastreaza compozitia intr-un loc racoros sau in frigider.

Sus