Ulei de chia bio CO2, 10 ml

Ulei de chia BIO CO2, 10 ml

Preț18.90Lei
Cod: 8

Uleiul de chia este unul din cele mai hidratante uleiuri, reducand pierderile de apa de la nivelul epidermei. Datorita continutului de fibre, trage apa din tesuturi si o aduce la nivelul pielii. 

Avem 3 în stoc

Cantitate: +-

INCI: salvia hispanica (Chia) seed extract

 

Semintele de chia pe langa faptul ca reprezinta cea mai bogata sursa de acizi grasi omega 3 din natura, mai contin acizi grasi omega 6, vitamina B3, fosfor, zinc, fier, magneziu, calciu, acid cafeic, cupru, sulf, polifenoli, carotenoizi si alti antioxidanti puternici. Continutul bogat in acesti acizi ajuta la formarea colagenului, cheia pentru mentinerea structurii pielii si aspectului tanar.

 
Uleiul de chia bio se obtine prin metoda ecologica de extractie cu ajutorul dioxidului de carbon, permitand tuturor substantelor sa ramana active, astfel rezultand extractul vegetal pur.
 
Este unul din cele mai hidratante uleiuri, reducand pierderile de apa de la nivelul epidermei. Datorita continutului de fibre, trage apa din tesuturi si o aduce la nivelul pielii. Intareste bariera de protectie a pielii. 
 
Din pacate, imbatranirea pielii si aparitia ridurilor nu pot fi oprite, dar pot fi intarziate. Incepand cu varsta de 40 de ani, se reduce productie de colagen si elastina, iar de la 50 de ani, pielea se subtiaza, devine rigida, uscata din cauza scaderii continutului de apa si astfel isi pierde elasticitatea. 
 
Acizii grasi omega 3 si 6, din care uleiul de chia are din belsug, ajuta la intarirea epidermei. Aplicat direct pe piele furnizeaza nutrienti pretiosi membranei celulare, imbunatatind textura si calitatea pielii.
 
Pielea din jurul ochilor este foarte subtire si sensibila, necesitand o ingrijire delicata. Fiind foarte saraca in glande sebacee, pielea este predispusa a se usca, deoarece este lipsita de sebum. Aici se formeaza primele linii fine si riduri. Uleiul de chia previne imbatranirea prematura a tenului. 
 
Acizii omega 3 au o actiune incredibil de puternica impotriva inflamatiilor si iritatiilor  pielii. Calmeaza tenul acneic, cuperozic, inflamatiile si roseata.
 
Este un ulei uscat si se absoarbe rapid in piele, de aceea este perfect pentru toate tipurile de ten. Vitamina B3 si zincul este benefica pentru tenul gras si pori infundati. 
 
Minunat pentru tenul uscat si pielea crapata, deoarece creeaza o bariera protectoare ce nu mai permite apei sa se evapore prin piele. Trateaza mancarimile pielii provenite de la tenul uscat.
 
Este recomandat tenului acneic din urmatoarele motive:
  • zincul lupta impotriva bacteriei ce cauzeaza acneea
  • acizii grasi hidrateaza tenul uscat cu acnee
  • proteinele repara celulele pielii si vindeca acneea 
  • acizii grasi omega 3 vindeca leziunile pielii, protejand epiderma de iritanti si toxine.
Proteinele, sulful si amino-acizii sunt extrem de benefici pentru un par lung si sanatos, deoarece stimuleaza cresterea parului. Cuprul continut de uleiul de chia are abilitatea de a fortifica, straluci si preveni aparitia parului carunt. Se recomanda in special pentru parul moale, fin si fara volum.
 

Beneficii

  • hidratant de exceptie
  • antiinflamator si antioxidant
  • stimuleaza cresterea parului
  • previne pungile de sub ochi si petele pigmentare de batranete

Mod de utilizare:

  • aplicat ca atare pe piele
  • ingredient in uleiuri, creme si serumuri 

  • in prepararea mastilor si balsamurilor de par

  • in prepararea uleiurilor si cremelor pentru stimularea circulatiei sanguine

Mod de pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, uleiul de chia se pastreaza la temperatura camerei, ferit de caldura si lumina, sub 25°C.

Sus